Matematik

Areal af trekant ACD + vinkel A

03. oktober 2011 af shoney (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg står her og er ved at få grå hår af min første opgave på B-niveau.

 

umiddelbart tænkte jeg piece of cake, men om det er sommerferien der har skudt en lang pil efter alt hvad der hedder matematik eller hvad ved jeg ikke lige.

men :
Opgaven hedder i firkant ABCD er |AB| = 178, |BC| = 135, |CD| = 84, vinkel B = 81 grader og vinkel D = 128 grader.

a) Bestem længden af diagonalen AC
Her har jeg svaret:

AC^2 = 135^2+178^2*2*135*178*cos(81)
AC = [kvadratrod]135^2+178^2*2*135*178*cos(81)
AC = 206

Aner heller ikke om det er korrekt.

Men i hvert fald går jeg helt kold her:
b) Bestem vinkel A i trekant ACD
Bestem arealet af trekant ACD.

HEEEELP. skal afleveret i morgen og der er flere i samme stil.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

Kan du evt. ikke lige scanne billedet, så bliver det meget nemmere at hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af peter lind

metoden i a er rigtig

b) Du kender AC CD og D, så brug sinusrelatinerne

c. areal = ½*produktet af 2 af siderne*sinus af mellemliggende vinkel.


Svar #3
03. oktober 2011 af shoney (Slettet)

værsgo! hvis du keder dig er jeg også blank på den nedenunder - håber dog på at få noget info fra første opgave som evt. kan bruges der :)

Vedhæftet fil:IMG_0001.pdf

Svar #4
03. oktober 2011 af shoney (Slettet)

sinus brugte jeg også da jeg kiggede på det i går og kom frem til sin128/206 = sinA/84 <=> SinA = 84*sin128/208 = 0.321 ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2011 af peter lind

Der findes en formel for udregning af arealet af en trekant udtrykt ved siderne; men jeg kan ikke huske den udenad. Den står muligvis i din bog. Du kan også bruge cosinusrelationerne til at finde en vinkel og dernæst bruge arealformlen citeret ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

Opg. a, har du lavet det rigtigt.

Opg. b;

VA(øvre) = 180 - (128/2 + 90) = 26º

#Edit: Den er forkert.


Svar #7
03. oktober 2011 af shoney (Slettet)

jeg skal jo ha knækket vinkel a først, så tror jeg godt kan jeg klare arealet, men det resultat jeg har skrevet ovenover, hvordan bliver decimaltal til vinkler?!

 


Svar #8
03. oktober 2011 af shoney (Slettet)

Forkert?! Hvordan det? Satans!

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

#8

Hov hov .. Mind your language.. Den rigtige er;

Vinkel A:       sin(VD)/|AC| = sin(VA)/|CD|   ⇔   VA = sin-1( (sin(VD)·|CD|)/|AC| )


Skriv et svar til: Areal af trekant ACD + vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.