Tysk

Ord i flertal

03. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har fået en opgave i tysk hvor jeg skal skrive en stil om et musikband. det jeg skriver har jeg brug for at vide hvordan man skriver et navneord i flertal. fx kaniner skilpadder broer osv.

på forhånd mange tak :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Jeg tror nok du skal bruge artiklerne i flertal, og så den kasus ordet står i... :)


Svar #2
04. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

??...

den skal jeg nok lige have en gang til 


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

I en tysk ordbog ser du to bogstaver efter hvert tysk navneord. Det første er endelsen i genitiv, og det andet er endelsen i flertal.

Eks.

hund  =  Hund m. (=hankøn)  -(e)s,  -e. Det hedder altså Hund(e)s i genitiv og Hunde i flertal.

hus = Haus n.     (=intetkøn)  -es,  ¨er. Det hedder altså Hauses i genitiv og Häuser i flertal.


Svar #4
24. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Ord i flertal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.