Matematik

Nogle matematik freaks? :D

03. oktober 2011 af iAmLost (Slettet) - Niveau: C-niveau

På en stor parkeringsplads er alle 240 pladser optaget. 
Antallet af personbiler er 30 mere end det dobbelte af antallet af lastbiler. 

a) Hvor mange biler og hvor mange lastbiler er der parkeret.? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

240 = 2x + x + 30

det samlede antal biler er lig med 2 gange x (det dobelte antal personbler) plus x (antal lastbiler) plus 30 fordi der er 30 ekstra personbiler.
Nu skal du bare rykke lidt rundt, og så kommer svaret.


Svar #2
04. oktober 2011 af iAmLost (Slettet)

What?! Er der nogle der kan give svaret?! :O


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Naturligvis, men det lærer du jo ikke meget ved.

Prøv selv, så er jeg sikker på, at nogen vil se det igennem.
#1 giver god hjælp.

Hvis du på C-niveau har brug for hjælp til ligninger, så spørg dog om det.


Svar #4
04. oktober 2011 af iAmLost (Slettet)

Jeg kan ikke lære noget af min matematik lærer!! :O 
- Han er en IDIOT! 


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. oktober 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#4

Det sagde halvdelen af mit gamle hold også om min lærer, og jeg vi var alligevel et par stykker der fik 12.
Overvej om din lærer er en idiot, eller om du ikke prøver at lære.

Som jeg skriver i første indlæg. og forklarer ret fint er ligningen:

240 = 2x + x + 30

Du starter med at trække 30 fra, på begge sider:

210 = 2x + x

Så lægger du x'erne sammen

210 = 3x

nu ved du at 210 er det samme som 3 gange x, derfor må x være en tredjedel af 210

x = 210/3

Den sidste udregning laver du selv :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Tja  jeg har også hørt den udtalelse før.

Er det mon ikke dig selv der er "lidt dum".

Du lærer intet af at hænge din lærer ud.

Du lærer heller intet af at vi andre laver tingene for dig.

KORT SAGT, HVIS DU VIL LÆRE NOGET; MÅ DU ARBEJDE FOR DET.

brug dog den hjælp du allerede har fået.


Skriv et svar til: Nogle matematik freaks? :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.