Matematik

Hjælp til 4 opgaver i et afleveringssæt.

04. oktober 2011 af xjacobbonde (Slettet)

Hej, jeg skal aflevere en opgave inden for det næste stykke tid, men 1 opgave driller mig. som jeg så håber i kan hjælpe mig med.

Opgave 2
I har optalt et antal pastaskruer og vejet dem. Og udfyldt nedenstående skema:

5 skruer 4 gram.

10 skruer. 7,8 gram.

15 skruer. 12 gram.

20 skruer. 16,2 gram.


a) Vis at antallet af skruer x, er proportionalt med vægten y.
b) Bestem proportionalitetskonstanten
c) Forklar med egne ord, hvad proportionalitetskonstanten udtrykker
d) Hvor mange skruer er der i en pose med 500g


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af mathon

                    

a) Vis at antallet af skruer x, er proportionalt med vægten y.

                                                                            y = 0,8·x

b) Bestem proportionalitetskonstanten
                                                                            a = 0,8


c) Forklar med egne ord, hvad proportionalitetskonstanten udtrykker

                                                                            vægten pr. skrue


d) Hvor mange skruer er der i en pose med 500g                  

                                                                            x = y/0,8 = 500 / 0,8 = 625   


Svar #2
04. oktober 2011 af xjacobbonde (Slettet)

mange tak for det.

Men gider du prøve og forklare/skrive hvordandu har fundet a=0,8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af mathon

x antal skruer            5      10      15      20
y vægt i g                  4      7.8     12    16.2
y/x                  ≈        0.8    0.8      0.8   0.8        


Svar #4
04. oktober 2011 af xjacobbonde (Slettet)

Omg, er det så let. 
Du får mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til 4 opgaver i et afleveringssæt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.