Matematik

Matematik opgave hjælp!

04. oktober 2011 af c0hzei (Slettet) - Niveau: A-niveau

Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (3,f(3)) linjen med ligningen y=2x+5 som tangent mens funktionen h er bestemt ved h(x) =(f(x))3.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for h i punktet med førstekoordinaten 3.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

h(x) =(f(x))3.

h'(x)=3(f(x)2)*f'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2011 af mathon

 

                   f '(3) = 2

                   2(x-3) + f(3) = 2x + 5

                   f(3) = 11

                   h '(x) = ( (f(x))3 ) ' = 3·f(x)2 · f '(x)

                   h '(3) = ( (f(3))3 ) ' = 3·f(3)2 · f '(3)

                   h '(3) = 3·112 · 2 = 6·121 = 726

 

 


Svar #3
04. oktober 2011 af c0hzei (Slettet)

Hvad er det, du har gjort for at komme frem til følgende?

 


Svar #4
04. oktober 2011 af c0hzei (Slettet)

Tusind tak mathon :)
Der er dog lige en enkelt ting:
Hvorfor er det, at du ganger med f'(x) i fjerde linje?


Svar #5
04. oktober 2011 af c0hzei (Slettet)

Har fundet svaret på mit spørgsmål, men opgaven er ikke færdiggjort endnu, da jeg skal finde ligningen for tangenten til h, hvilket ikke er resultatet i din besvarelse? :)


Skriv et svar til: Matematik opgave hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.