Matematik

Lille matematik opgave, hjælp tak! :)

04. oktober 2011 af c0hzei (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

En tangent til grafen for f (x) = √(x-3) har røringspunkt i (xº, 2)

a) Bestem xº

Tangenten, x-aksen og linien med ligningen x = 7 danner en trekant.

b) Bestemt denne trakants areal.

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Løs ligningen 2 = √(x-3) .

b) Bestem højden af trekanten ved indsættelse af x = 7 i tangentens ligning. Du har så

A = (1/2)·x·y(7)  , hvor x = 8 .


Svar #2
04. oktober 2011 af c0hzei (Slettet)

Hvor får du x=8 fra? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder at tangentens ligning er

y = 0,25x + 0,25 ,

og denne tangent skærer altså x-aksen i punktet (-1,0) .

Trekantens grundlinie skal derfor gå fra x = -1 til x = 7 . Det svarer altså til en grundlinie på x = 8 .


Skriv et svar til: Lille matematik opgave, hjælp tak! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.