Fysik

Strøm modstand o.l

04. oktober 2011 af Fibirger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej Guys :)
Vi har lige fået en opsamlende aflevering for i fysik hvilket også inkludere nogle opgaver fra 1.g. Disse ligger fjernt i min hukommelse. Kan i hjælpe?
 

3. I en bestemt lommelygtepære er strømstyrken 0,15 A.

a) Hvor stor en ladning strømmer igennem pæren i løbet af 3 timer ?

b) Hvor mange elektroner svarer det til ?

4. Spændingsforskellen over en komponent er 6,5 V.

a) Hvor meget energi omsættes i komponenten, når en ladning på 2,5 C strømmer
igennem komponenten ?

b) Hvor meget energi omsættes i komponenten, når 1 elektron bevæger sig igennem komponenten ?


5. I det følgende kan formlerne  P = (E/Δt) og E=U*Q <--> E=U*I*Δt  med fordel benyttes.

a) Beregn strømstyrken gennem en 40 W pære, når denne tilsluttes en stikkontakt med
U = 230 V.

b) Beregn strømstyrken gennem en 1200 W hårtørrer, når denne tilsluttes en stikkontakt med U = 230 V.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af peter lind

a) strøm = ladning, der passerer et tværsnit af ledningen/tid

b, Ladning fra a/elektronens ladning

4.

E = spændningsforskel*ladning

5. Effekt = spændningsforskel*strømstyrke


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

3.

a) Benyt I = q / Δt .

b) Benyt elektronens ladning.

4.

a) Benyt U = E / q .

5.

a) Benyt P = U·I .

b) Benyt igen P = U·I .


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af mathon

3. I en bestemt lommelygtepære er strømstyrken 0,15 A.

a) Hvor stor en ladning strømmer igennem pæren i løbet af 3 timer ?
                      
                                   Q = I·t = (0,15 A) · (3 h) = 0,45 Ah = (0,45 Ah) · (3600 As / Ah) = 1620 As = 1,62 kC

b) Hvor mange elektroner svarer det til ?

                                   N = (1620 As) / (1,60218·10-19 As/elektron)  = 1,01112·1022 elektroner


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2011 af mathon

4. Spændingsforskellen over en komponent er 6,5 V.

a) Hvor meget energi omsættes i komponenten, når en ladning på 2,5 C strømmer
igennem komponenten ?

                                          E = Q·U = (2,5 C) · (6,5 J C-1)  = 16,25 J


b) Hvor meget energi omsættes i komponenten, når 1 elektron bevæger sig igennem komponenten ?

                                          E = Q·U = (1,60218·10-19 C) · (6,5 J C-1)  = 1,04142·10-18 J = 1,04142 aJ


Svar #5
05. oktober 2011 af Fibirger (Slettet)

Tusind tak for svaret kneiter! :) Havde afleveret inden jeg fik set jeres svar.. :(
#4
i b) er jeg uenig med dig. Jeg har bare afleveret svaret i J. Hvad er aJ?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Præfixet a er en forkortelse for atto-, og det svarer til 10-18 .


Svar #7
05. oktober 2011 af Fibirger (Slettet)

Tak det skal jeg bruge i fremtiden :)


Skriv et svar til: Strøm modstand o.l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.