Matematik

Reducering, grundmængde og ligninger?

04. oktober 2011 af BaYellows (Slettet)

Hej folkens.

Jeg har matematik aflevering for, men da jeg har lagt syg de sidste par dage har jeg ikke fået hjælp til det jeg ikke selv har helt styr på. Har selvfølgelig kigget på det selv, men syntes ikke det vil hænge sammen for mig. 

Har brug for en forklaring på hvordan jeg gør i de følgende tre opgaver.

Opg1

Arne, Bent og Curt har en tipsklub, hvor de deler gevinster efter deres indsats. Af en gevinst får Arne halvdelen, Bent en fjerdedel og Curt en sjettedel - mens de bestemmer at give resten på 2500 kr. til Røde Kors.
Hvor stor er gevinsten?

Kan det passe at det giver 17500 kr.?.. eller er det nærmere de 30.000 kr.?

 

Opg 2

Reducer følgende udtryk uden brug af lommeregner:

a) 32 * 34 * 3−7 * 35

b) 22 * 2−9 * 25 * 8

c) (½)-3 * (½)-4

Er lidt i tvivl om hvordan jeg reducere disse udtryk, nogen der kan forklare hvad jeg skal gøre?

 

Opg 3

Bestem grundmængde og løs ligninger :

a) x(x-2) - (x+1)2 = -6

Her skal jeg vel først ha ophævet parenteserne. Hvad gør jeg når nu der står - (x+1)2  ?
Hvordan finder jeg grundmængden? Det gælder for både a og b

b) 3x-3/x-3 + 5x-7/x+4 = 8

Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal starte på den her, nogen der kan forklare fremgangsmåden?

 

Håber at der sidder nogen friske mennesker ude bag skærmen der vil hjælpe på trods af at jeg er en anelse sent ude :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

opg 2

an*am = a(n+m)

8 = 23

(1/n) = n-1

brug disse regneregler i opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

3x-3/x-3 + 5x-7/x+4 = 8

nævneren må aldrig være 0

x-3 ≠ 0 ⇒ x ≠ 3   og   x+4 ≠ 0


Svar #3
04. oktober 2011 af BaYellows (Slettet)

Okay kan dette så passe i opg 2:

a) 34

b) 21  Det vil vel sige 2?

c) 2-5

eller er det mig der har misforstået det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

Røde Kors får brøkdelen 1 - (1/2) - (1/4) - (1/6) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

(½)-3 * (½)-4 =23*24


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3.

a) Gang parenteserne ud og reducer. Det er en simpel lineær ligning i x.

b) Det er umuligt at se, hvordan udtrykkene skal være, når der ikke bruges parenteser.


Svar #7
05. oktober 2011 af BaYellows (Slettet)

#6

Sådan skulle jeg mene at den ser ud med parenteser:

b)  (3x-3)/(x-3) + (5x-7)/(x+4) = 8


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Gang så på begge sider med brøkernes fællesnævner, gang de resulterende parenteser ud, og reducer.

Bemærk, at nævnerne ikke må være nul. Grundmængden er mængden af de x, for hvilke nævnerne ikke er nul.


Skriv et svar til: Reducering, grundmængde og ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.