Matematik

er gået lidt i stå procent regning

06. oktober 2011 af Amay (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heysan.

ja jeg er gået lidt i stå sidder og laver nogle øvelser i procent regning.

har lavet de her stykker og de er rigtige

hvor mange procent er:

12 mindre end 16    12-16=4  4/12=0,25  = 25%

16-12 af 12               16-12=4 4/12=0,333 = 33,30%

men så får jeg den ikke rigtig her:

16-12 mindre end 12 . så vil jeg jo sige 16-12=4  4/12=0,333

men det er forkert det skal blive 0,666

12 større end 16 - 12 ? hvad gør jeg først?

hvad gør jeg forkert? håber på en forklaring for jeg har mange af disse stykker  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af mathon

12 mindre end 16    12-16=4  4/12=0,25  = 25%

16-12 af 12               16-12=4 4/12=0,333 = 33,30%

men så får jeg den ikke rigtig her:

16-12 ikke mindre end 12 . så vil jeg jo sige 16-12=4 

 

           4/16 = 0,25        


Svar #2
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

det blev det kun mere forvirende af :)

der står hvor mange procent er:

16-12 mindre end 12 .: skal jeg ikke minus 12 fra 16 før jeg gør noget andet?. der står facit er 66,6%.

men hvordan kommer jeg frem til det?

er der nogle regne/huske regler så jeg netop kan lære det.

 et der også hedder:

12 større end 16-12 . jeg kan godt regne 12 større end 16 men hvornår skal jeg minus de 12.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af mathon

12 er 4 mindre end 16

mindre end 16 (som der udtrykkeligt står i opgaveteksten)
                          
                            som brøk
                                                4/16 = 0,25
                            i procent  
                                                0,25 = 25%                              
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2011 af mathon

...end 16

sammenligningsværdien er altså 16

du skal således regne i procent af 16 og ikke af 12!!!


Svar #5
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

#3

okay. men er facit i bogen så forkert for der står : 16-12 mindre end 12 bliver = 66,6% 

 

 

 

 


Svar #6
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

da jeg så regnede det her 12 større end 16-12 fik jeg de 66,6 %

12-16-12 =12-4=8

8/12=0,666*100= 66,6%

men dette regne stykke skulle blive 200%

jeg er helt gal på den :( øv


Svar #7
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

tror jeg fik den nu så:

16-12=4

4-12=8

8/12=0,666*100=66,6%

 

men har ikke helt løst den her : 12 større end 16-12 det skal blive 200%

 


Skriv et svar til: er gået lidt i stå procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.