Matematik

Lys fra lygten

06. oktober 2011 af Metsjen (Slettet) - Niveau: C-niveau

For lys fra en lygte gælder at lysstyrken aftager når man går længere væk fra lygten. For en bestemt lygte gælder sammenhængen.
I = 21462
      -------
    x i anden
Hvor I er lysstyrken (Målt i uW/m2) og x er afstanden (målt i centimeter)
Bestem lysstyrken i afstanden 20 cm fra lygten. I hvilken afstand fra lygten er lysstyrken 95 uW/m2?

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med den? Det haster (-:

Tusinde tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn I(20) , og løs ligningen I(x) = 95 .


Svar #2
06. oktober 2011 af Metsjen (Slettet)

Jeg forstår ikke helt dit svar.

Kan du beskrive det lidt bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har givet udtrykket I(x) = 21462/x2 .

Lysstyrken i afstanden 20cm er I(20) = 21462/202 = 21462/400 .

Afstanden x, i hvilken lysstyrken er 95 findes ved at løse ligningen

I(x) = 95, dvs 21462/x2 = 95 , dvs. x = (21462/95)1/2


Skriv et svar til: Lys fra lygten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.