Matematik

løs ligning i hånden- meget kort!

06. oktober 2011 af Emmmmma (Slettet)

20-3x=7x

5-x=2x-1

-½(2x-4)=2

7-2x=3x-3

 

/Har allerede løst en hel del af dem, men kan ikke finde ud af disse 4, håber virkelig der er nogen der vil hjælpe :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

20-3x=7x             læg 3x til på begge sider og del med tallet foran x

5-x=2x-1              læg x+1 til på begge sider og del med tallet foran x

-½(2x-4)=2         gang ind i parentesen og træk 2 fra på begge sider

7-2x=3x-3          læg 2x+3 til på begge sider


Skriv et svar til: løs ligning i hånden- meget kort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.