Matematik

Udregning

08. oktober 2011 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil ikke have svaret, vil bare vide hvordan man regner denne opgave ud:

Opgaven (løs ligning): 5n+5n+5n+5n+5n=525


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Walras

5n+5n+5n+5n+5n=525 <=> 5*5n=525 <=> 5n=524,

hvor du kan se, at n=24.

Du kan dog også udregne det sidste, hvis du vil, idet

5n=524 <=> n*ln(5)=24*ln(5) <=> n=24,

men det er lidt at gå over åen for at hente vand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har at

5·(5n) = 525 , og derfor

5n = 525 / 51 = 525-1 = 524 , så

5n = 524 , hvoraf

n = 24 .


Svar #3
08. oktober 2011 af cathi (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.