Matematik

Find pris for for leje af jordstykke

09. oktober 2011 af shaolar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jordstykket er 80,2 m2

Prisen for leje af jordstykket er 0,25 kr. pr. kvadratmeter om året.

Hvor meget skal John betale om året for at leje jordstykket?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Daler92 (Slettet)

Du ved hvad prisen for 1m2 er. Hvis du gerne vil finde prisen for det hele, kan du jo bare gange den pris op med de 80,2m2 han ønsker at leje.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2011 af SuneChr

Er du sikker på, at lejen af jordstykket er så billigt pr m2?

1 m2  koster 0,25 kr.  pr. år

80,2 m2 koster 80,2·0,25  =  .........................  pr. år


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af mathon

 

               når
                                  1 m2 koster 0,25 kr i leje

hvad koster
                                  80 m2 ?

                                  80,2 m2 ?


Svar #4
09. oktober 2011 af shaolar (Slettet)

Ja, jeg er sikker på at jordstykket er så billigt at leje pr. m2.

Tak for svarene, nu har jeg forstået.


Svar #5
09. oktober 2011 af shaolar (Slettet)

Okay, lige et til spørgsmål vedr. dette.

 

John dyrker kartofler på ca. 35% af jordstykket.

Hvor stort et areal dyrker John kartofler på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2011 af mathon

 

                          1% af 80,2m2      er ?

                          35% af 80,2m2    er ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af Daler92 (Slettet)

I dette tilfælde kan du finde ud af hvor stor et areal 1% er, ved at dele det samlede areal med 100. Når du så har hvor meget 1% er, kan du meget nemt finde ud af hvor meget 35% er - du skal bare gøre ligesom før.


Svar #8
09. oktober 2011 af shaolar (Slettet)

Giver det så mening at jordstykket hvor John dyrker kartofler på er 28,07 m2?

Altså 80,2/100*35


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2011 af mathon

    

    Ja - GOD mening     :-)


Svar #10
09. oktober 2011 af shaolar (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Svar #11
09. oktober 2011 af shaolar (Slettet)

Når man dyrker kartofler, kan man regne med at høste ca. 38 ton pr. hektar.

Hvor mange kilogram kartofler kan John forvente at høste?


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. oktober 2011 af mathon

             på 10000 m2 forventes 38000 kg kartofler

             på 1 m2 forventes 3,8 kg kartofler

             på 28,07 m2 forventes ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2011 af Daler92 (Slettet)

1 hektar = 10000m2

1ton = 1000kg

Find antal kg per m2 og gang så op med det antal m2 han dyrker kartofler på.


Skriv et svar til: Find pris for for leje af jordstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.