Matematik

Vilkårlige Trekanter

09. oktober 2011 af peter98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1005:

 i trekant ABC er a = 4 cm, vinkel B = 61 grader, og Højden a = 3 cm. beregn siderne den manglende stykker i trekant ABC

1009:

i et rektangel er siderne 4,0 cm og 6,0 cm. beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøv at tegne figurerne, så kan du måske se nogle delfigurer, som du kan regne på.

Eksempelvis i 1009 danner en diagonal jo en (eller rettere to) retvinklet trekant med siderne i rektanglet.
Deri kan du finde de to andre vinkler.
Det samme kan du gøre med den anden diagonal.
Så har du to af vinklerne i trekanten der dannes af en side og de to diagonaler.
 


Svar #2
09. oktober 2011 af peter98 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke :S 


Skriv et svar til: Vilkårlige Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.