Matematik

ligning og brøkregning

10. oktober 2011 af chsp (Slettet)
Hej. Jeg har selv forsøgt at regne følgende ligning, men ender med forskellige resultater og ikke det rigtife. Den skal regnes uden hjælpemidler. (6x+2)/3+(4/3)=2x+1+(x+1)/6 Jeg er nået frem til både x=11 og x =(-21)/3. Det rigtige svar er x=5. Er der nogen der kan hjælpe med en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af mathon

 

               (6x+2)/3 + (4/3) = 2x+1+(x+1)/6                                      multiplicer med 6

               6·(6x+2)/3 + 6·(4/3) = 6·(2x+1) + 6·(x+1)/6

               2·(6x+2) + 2·4 =12x + 6 + x + 1

               12x + 4 + 2·4 =12x + 6 + x + 1

               12x + 12 = 13x + 7

                5 = x

 

                

 


Skriv et svar til: ligning og brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.