Fysik

Mangler hjælp med min fysikrapport om elektricitet!

10. oktober 2011 af Flæskesteg2x (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer, håber i har tid til at hjælpe mig!

Jeg er ved at lave en rapport i fysik om serie - og parallelkoblinger, hvor vi bl.a. skal skrive noget om hvad der karakteriserer de 2 forskellige koblinger.

Jeg har skrevet dette:

Generelt om seriekoblinger:
Som navnet angiver, består en seriekobling af koblinger der sidder i serie. Hvis der fx sidder flere resistanser i serie, er det i alt selv 1 resistor med en erstatningsresistans. I vores øvelse drejer det sig om batterier, der sidder i serie. Når batterier sidder i serie, så gælder det, at spændingsfaldet over hele kredsløbet er summen af spændingsfald over hver komponent.

Fordi:
I1 = I2 = I
U = U1 + U2
R = R1 + R2

For 2 batterier i seriekobling begge på 1,5 V, sker der altså det, at det i det store og hele bliver til ét batteri med et spændingsfald på 3 V, altså summen af de 2 batteriers spændingsfald.

Generelt om parallelkoblinger:
 

Jeg ved bare ikke hvad jeg skal skrive om parallelkoblinger, noget med at strømstyrken deles i 2 og igen samles til slut?

Hpber i vil hjælpe!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Jeg ville starte med at skrive modsstande i stedet for "reistanser". 

Parallelkoblinger sidder "overfor" hinanden, på to forskellige sider af kredsløbet. dvs at de ikke er forbundet til hinanden men til polerne.

I en serie forbindelse er modstandene forbundet direkte til hinanden og man kan derfor lægge dem sammen.

Parrallel forbindelser skal lægges sammen lidt anderledes nemlig som 1/R1 + 1/R2 osv, her kan man med fordel bruge "håndsvinget" hvor man vender brøkerne om for at få den totale modstand.

 

Skriv hvis jeg skal prøve at uddybe noget, jeg er ikke så vanvittigt god til at forklare


Skriv et svar til: Mangler hjælp med min fysikrapport om elektricitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.