Matematik

Cirklens ligning

11. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Heej, er der nogen der kan hjælpe mig her?

Linjen med ligningen y=2x+1 er tangentlinje til en cirkel med centrum i (7,1) find cirklens ligning.

På forhånd tak :-).


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon

beregn afstanden fra linjen  L:  y=2x+1 til cirklens centrum C = (7,1) som er radius r

                                                  r = dist(L,C(7,1))


Svar #2
11. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Hvad er dist( for en knap på lommeregneren? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af mathon


                ...det er ikke en 'knap' men en afstandsformel i planen...      :-)

            

               punktet Po(xo,yo)'s afstand fra linjen
                                                                                     y = ax + b
               er

                                                                 dist(L,Po) = |a·xo - yo + b| / √(1+a2)


Svar #4
11. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Okay, tror desværre ikke helt jeg forstår den formel :-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af mathon

#3



      specifikt:

            

               punktet C(7,1)'s afstand fra linjen
                                                                                     y = 2x + 1
               er

                                                                 dist(L,C(7,1)) = |2·7 - 1 + 1| / √(1+22)  = 14/√(5)

cirkelligning:
                                                                  (x-7)2 + (y-1)2 = (√(14) / 4√(5))2


Svar #6
11. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Skal det fire tal stå ovenover √ tegnet?

Skal der ikke bare stå 14/√(5) igen?


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.