Matematik

Omregn

11. oktober 2011 af rasmus135 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej. Jeg er igang med at lave noglen mållinger hvor jeg skyder med små ting. Jeg fandt ud af at den skød i gennemsnit 438 cm på 0,9 sek. Hvordan omregner jeg det om til at finde ud af hvor mange km/t den skød

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af peter lind

Omregn cm til km og sekunder til timer. Del derefter de 2 tal med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er 100*1000 = 100000 cm på en km.

438 cm = 0,00438 km

Der er 3600 sek tå en time

1 sek = 1/3600 time

438 cm på 0,9 sek svarer altså til 0,00438 mk / 1/3600 time = 0,00438 * 3600 km/tim = 15,768 km/tim


Svar #3
11. oktober 2011 af rasmus135 (Slettet)

Tak allesammen

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2011 af mathon

 

                     4,38 m pr 0,9 s
giver
                     v = (4,38 m) / (0,9 s) = 4,86667 m/s = (3,6·4,86667) km/h = 17,52 km/h

.....

   da du fra pensum kender
                                                      1 m/s = 3,6 km/h


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Sjuskefejl i # 2:

 

1 sek = 1/3600 time

438 cm på 0,9 sek svarer altså til 0,00438 mk / 1/3600 time = 0,00438 * 3600 km/tim = 15,768 km/tim

skal være

 

0,9 sek = 0,9/3600 time


438 cm på 0,9 sek svarer altså til 0,00438 mk / 0,9/3600 time = 0,00438 * 3600 / 0,9 km/tim = 17,520 km/tim

 


Skriv et svar til: Omregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.