Matematik

Procent og rente

11. oktober 2011 af buch20 (Slettet)

jeg står selvfølgelig med en latterlig aflevering til i morgen, hvor jeg har glemt det om renter :D

opgaven er således:

Du har en børneopsparing på 32.494 som skal stå i banken i 21 år, til en halvårig rente på 17.5%

Håber i kan hjælpe :)

 


Svar #1
11. oktober 2011 af buch20 (Slettet)

hvor mange penge er der efter de 21? glemte jeg lige at tilføje


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1 + r)n

hvor n er antallet af renteterminer, og r er rentesatsen pr termin, K0 er startkapitalen, og Kn er kapitalen efter n terminer.

Giv os lige navnet på den bank, der giver 17,5% halvårligt.


Svar #3
11. oktober 2011 af buch20 (Slettet)

tak :) selvfølgelig opgaver klassen selv har fundet på :) ved du tilfældigvis også hvordan man finder den gennemsnitlige årlige rente?  fx man starter med 5 kr de står på en konto i 117 år, og efter de år er der 7 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis man starter med K0 og har kapitalen Kn efter n terminer, kan den gennemsnitlige rentesats r pr termin bestemmes af

(1 + r)n = Kn / K0 , dvs

r = (Kn / K0)1/n - 1


Skriv et svar til: Procent og rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.