Matematik
punkt..
Hej
Hvordan finder man et punkt på en funktionsforskrift? (meningen er at man skal bestemme det ikke aflæse på grafen)
HJÆÆÆLP
Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
Indsæt punktets x-koordinat i forskriften f(x). Punktets koordinater er da (x , f(x)).
Svar #2
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
hvad mener du med Punktets koordinater er da (x , f(x)).?
Svar #3
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
funktionsforskriften er
f(x)=ln(25x-5+e^-7)+7/10
det punkt jeg vil finde har x punktet; 0,35.
y punktet bliver = In(25*0,35+e^-7)+7/10=0,237 og dette resultat er forkert... Jeg kan se på grafen at puntket y er lidt over 0,8!
Svar #4
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Hvis jeg indsætter x=0,35 i din forskrift f(x) = ln(25x -5 + e-7) + (7/10) får jeg f(0,35) = 2,022 .
Hvis jeg indsætter i denne forskrift f(x) = ( ln(25x -5 + e-7) + 7) / 10 får jeg f(0,35) = 0,8322
Præciser, hvorledes forskriften faktisk ser ud.
Og punktet på grafen har koordinaterne (x , f(x)) .
Svar #5
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
Tusinde tak andersen11.Jeg skrev det ind i min lommeregner flere gange, men tror jeg skrev det forkert hver gang.
Svar #6
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
Andersen ikke for at være besværlig men min lommeregner giver et helt andet resultat?
Svar #7
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Din lommeregner udregner det, du taster ind på den; men jeg har jo ingen anelse om, hvad du taster ind.
Svar #8
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
:D okey men solver du det eller skriver du bare ind eller?
Svar #9
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#8
Jeg solver ikke noget. Man kan beregne det direkte ved indsættelse. Selv bruger jeg Excel til disse beregninger.
Svar #10
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
kan jeg få dig til at kopiere det du ahr skrevet ind i Excel her ind? for jeg har prøvet så mange gange nu men kan simpelthen ikke få det samme resultat som dig?
Svar #11
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#10
OK.
=(LN(25*0.35-5+EXP(-7))+7)/10
Værdien i cellen er 0,8322
Svar #12
11. oktober 2011 af 8745 (Slettet)
Tusinde tak igen andersen..
Gider du også hjælpe mig med at finde integrationsgrænsen b i denne her. Selve volumet skal være 0,1. jeg bruger formlen for omdrejningslegme y-aksen, sætter dem lig hinanden i solve, og ber den om at finde grænsen b, da jeg har grænsen a som er 0,2.
Den gider ikke regne det, lommeregneren siger to few arguments
her er det
se vedhæftede filer
Svar #13
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
Det er integralet
V = 2π · 0,2∫b x·f(x) dx
der skal beregnes og løses i b med V = 0,1
Hvad laver det y i din solve kommando?
Svar #15
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#14
Hvordan ved din lommeregner, at du mener "b" , når du skriver "y" ?
Svar #18
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#17
Integralet kan løses manuelt; men det giver nogle komplicerede ligninger, som jeg ikke har tid til at rode med nu. Læs manualen til din lommeregner og find ud af, hvordan du kan løse problemet ved hjælp af den.
Skriv et svar til: punkt..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
