Matematik

Funktionsforskrift for ekspotentiel funktion

11. oktober 2011 af dreyer333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ohøj!

Jeg sidder og har lidt svært ved at forstå forskriftet:

f(x) = b*a^x

Jeg har nogle forskellige punkter, et af dem er:

(926,2)

Og nu skal jeg så opstille et funktionsforskrift for denne? Men hvad er hvad i henholdsvis:

f(x) = b*a^x og (926,2) ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

For punktet (926 , 2) er x = 926, og y = f(x) = 2 . Der kræves oplysning om mindst to punkter (eller et punkt og en anden oplysning) for at kunne bestemme a og b .


Svar #2
11. oktober 2011 af dreyer333 (Slettet)

Så kommer min forskrift til at se sådanne ud :

2 = b*a^1537

Har du nogle bud på hvad man kan gøre for at finde disse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan bliver det "1537" , når dit ene punkt var (926 , 2) ?

Benyt data for to punkter til at opstille to ligninger i a og b, og løs så ligningerne.


Svar #4
11. oktober 2011 af dreyer333 (Slettet)

Hov, kiggede på et andet punkt.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift for ekspotentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.