Matematik

Faktorisér f(x) = x2 – 3x + 2

12. oktober 2011 af johnie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Faktorisér f(x) = x2 – 3x + 2

Kan nogle forklare trinvist hvordan denne opgave løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem rødderne r1 og r2 i det allerede normerede 2.-gradspolynomium x2 -3x +2 , og skriv så polynomiet på deb faktoriserede form

f(x) = (x - r1)·(x - r2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af mathon

                 x2 - 3x + 2 = 0

                de to heltallige rødders produkt er 2

                røddernes sum er 3

.....

regel:
            i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med reelle rødder (inc. dobbeltrod)
            er røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn og røddernes produkt
            er lig med ligningens sidste led


Skriv et svar til: Faktorisér f(x) = x2 – 3x + 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.