Matematik

5 og en rest 8

12. oktober 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej, Jeg er i tvivl om, hvad 5 og en rest 8 betyder. Er det bare 5,8?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er resultatet af en division, men man skal vide, hvad der blev divideret med. Hvis der for eksempel blev divideret med 17 er resultatet 5 + 8/17 = 5 8/17


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af mathon

         en 5-gang med 8 til rest er kun identisk med 5,8, hvis du dividerer med 10


Svar #3
12. oktober 2011 af mogens91 (Slettet)

Det er fordi jeg skal løse en tekstligning, der lyder således: To tal har summen 92. Dividerer du det ene tal op i det andet, får du 5 og en rest 8. Du skal så bestemme de to tal

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så ved du, at a + b = 92 , og

a = 5·b + 8

Løs nu de to ligninger sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2011 af mathon

hvoraf for  x > y

                                x/y = 5 + (8/y)                         sum multipliceret med y giver

                                x = 5y + 8

som indsat i
                               x + y = 92                                 giver

                               5y + 8+ y = 92

                               6y + 8 = 92

                               6y = 84

                               y = 14
som indsat i
                               x + 14 = 92                               giver

                               x = 78

 

                              


Svar #6
12. oktober 2011 af mogens91 (Slettet)

#5 mathon, der er sådan set korrekte svar, men hvorfra ved man, at x>y?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man vedtager med sig selv at kalde det største af de to tal for x, og det andet for y, eller a , hhv. b, som de blev kaldt i #4.


Svar #8
12. oktober 2011 af mogens91 (Slettet)

Okay, og det generelt for alle tekstligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er specifikt for denne opgave.


Skriv et svar til: 5 og en rest 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.