Matematik

Reducér udtrykket

12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan i hjælpe mig her.

 

hver gang jeg prøve, syntes jeg det bliver forkert. 

 

tak på forhånd. 

 

reducér udtrykket (a+2b)^2 - (a+2b)(a+b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt en af dine kvadratsætninger.

(a + 2b)2 = a+ 4b2 +4ab


Svar #2
12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

det tror jeg ikke jeg har lært endnu, kan du fortælle mig lidt om det. 

 

er det ikke dette =


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Jo, sætningen siger:

"Kvadratet på en toleddet størrelse er lig kvadratet på første led, plus kvadratet på andet led, plus/minus det dobbelte produkt."


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder så

(a+2b)2 - (a+2b)(a+b) =

a+ 4b2 +4ab - (a+2b)(a+b) =

a+ 4b2 +4ab - a2 - 2ab - ab - 2b2 =

4b2 +4ab - 2ab - ab - 2b2 =

2b2 + ab


Svar #5
12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

så det vil blive

-2a + 3b


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Nej, genlæs #4 .


Svar #7
12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

hmm nu tror jeg at jeg forstår. så når udtrykket er helt reduceret bliver det 2b2 + ab


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Det er korrekt forstået.


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan med fordel sætte en fælles faktor uden for parentes:

(a+2b)2 - (a+2b)(a+b) = (a+2b)·(a+2b -(a+b))

                                        = (a+2b)·(a+2b -a -b)

                                        = (a+2b)·b


Svar #10
12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

Andersen11

(a+2b)2 - (a+2b)(a+b) = (a+2b)·(a+2b -(a+b))

                                        = (a+2b)·(a+2b -a -b)

                                        = (a+2b)·b

den forstår jeg ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man sætter den fælles faktor (a+2b) uden for en parentes og reducerer det, der er tilbage inde i parentesen. Hvad er det, du ikke forstår?


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.