Matematik

Regression potensfunktion

12. oktober 2011 af Challe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave.. Den lyder sådan her:

 

Samenhængen mellem diameter og karatvægt for moderne brillianter:

 

a) Bestem ved regression en potensmodel der beskriver hvordan vægten afhænger af diameteren:

Jeg har fået følgende resultat: a- 0,003497 b-3,05383

f(x) = 3,05383 * x^0,003497

 

b) Hvilken vægt i karat har en brilliant  med diameteren 7,5 mm:

c) en brilliant har vægten 0,15 karat. Hvilken diameter har den?:

d) En brilliant har 20% størrer diameter end den anden. Hvor meget større er vægten i karat ifølge?:

 

Er der nogen der kan hjælpe..? Ved ikke helt hvad for nogle metoder jeg skal bruge :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

b) Bestem f(7,5) .

c) Løs ligningen f(x) = 0,15 .

d) Udregn 1,20,003497 .


Svar #2
12. oktober 2011 af Challe (Slettet)

Tak..!

 

b) Hvordan bestemmer jeg f(7,5)? Kan jeg bruge solve her??

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Tillæg til #1

d) Du finder så den procentvise stigning af vægten, når diameteren er 20% større:

(1,20,003497 - 1)·100 = 0,064% .


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du skal såmænd bare indsætte x = 7,5 i din funktionsforskrift.


Svar #5
12. oktober 2011 af Challe (Slettet)

#3 , #4

 

Aha tusind tak..

Behøves vel ikke at sige at matematik ikke er min bedste ven :)


Svar #6
12. oktober 2011 af Challe (Slettet)

Til opgave c - er det denne måde korrekt?

 

x= 1,5/3,05383^(1/0,003497) ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af peter lind

Du skal løse ligningen 7,5 = 3,05383 * x0,003497

Divider ligningen med  3,05383. Derefter kan du slå den 0,003497'rod op på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Ja. Du løser ligningen

0,15 = 3,05383·x0,003497 , så

x = (0,15 / 3,05383)1/0,003497 .


Svar #9
12. oktober 2011 af Challe (Slettet)

Okay..! Tusind tak for hjælpen...;)


Skriv et svar til: Regression potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.