Matematik

Bestem ligning for tangenten

12. oktober 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! jeg har desværre ikke været med til den del af undervisningen og at bestemme en ligning for tangenten, jeg ville lige spørge om i ikke kun forklare mig det og hjælpe mig med en opgave :D 

 

Opgaven lyder; bestem ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P 

 

f(x)=2x2-5,   P(2,3) 

 

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af mathon

for at kunne opstille tangentligningen

                                                                         y = f '(xo)·(x-xo) + yo       
dvs                                                         

                                                                         y = f '(2)·(x-2) + 3

skal du altså forud beregne
                                                          f '(2)

 


Svar #3
12. oktober 2011 af saadian (Slettet)

Hvordan gør jeg det? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af mathon

 

       differentier f(x) = beregn f '(x)

       udregn derefter f '(2)


Svar #5
12. oktober 2011 af saadian (Slettet)

sådan her: f(x0)=3 --- f(2)=2*22--5=3

F(x)=(2x2)=2*(x2)= 2*2x=4x

f(x0)=f1(2)=4*2=8

y=8*(x-2)+3

y=8x-16+3

y=8x-13? 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af peter lind

Dine  Slutfacit er godt nokførste linjer er helt uforståeæig. Du må lære at udtrykke dig bedre.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.