Fysik

Fysik, dyppekoger hjælp

13. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg nr 3.  En dyppekoger med effekt  300W =  0.300 kW  er tændt i 4 min .
                 Hvor meget energi afsættes på de 4 min.
                 Is smeltevarme  er  330 KJ/kg  , hvor mange kg is kan den smelte på de 4 min.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at afsat energi = effekt * tid.

b) Divider den afsatte energi med smeltevarmen for is.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er helt i stil med de opgaver, du tidligere fik hjælp til https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1082244 . Forsøg at benytte, hvad du lærte der.


Svar #3
13. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet)

Giver det så 0,2 kg eller 4,6, for ved ikk om jeg dividere forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at forklare, hvad du har gjort. Fremgangsmåden er givet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2011 af mathon

 

                              P = 300 W = 300 J/s = 18 kJ/min

                              E = P·t = (18 kJ/min) · (4 min) = 72 kJ

                              mis = (72 kJ ) / (330 kJ/kg) = 0,218182 kg 218,2 g


Skriv et svar til: Fysik, dyppekoger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.