Matematik

Ligninger og uligheder

13. oktober 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Summen af det dobbelte af et tal og tallet 3 er 49, og jeg skal finde tallet. Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder ligningen

2x + 3 = 49 

Løs den nu.


Svar #2
13. oktober 2011 af Glans (Slettet)

Har løst og det er rigtigt. Der er en anden opgave jeg ikke kan finde ud af. 

Den siger: Ved en prøve deltog bl.a. Anne, og Betina og Camila. Det viste sig  at Anne og Betina fik i alt 66 points, Betina og Camilla fil tilsammen 77 points, og Anne og Camilla fik tilsammen 88 points. Hvor mange points fik de hver især. 

Jeg har sagt:

x=Anne y =Betina

x+y=66

x+y=77 og kalder Camilla for X og Betina for Y

x+y=88 og kalder Anne for x og Camilla for y. 

 

Det ser meget forkert ud,  en der kan hjælpe hvordan jeg skal regne. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Anne betegnes som A, Bettina betegnes som B, og Camilla betegnes C. Du finder så

A + B = 66 ,

B + C = 77 , og

A + C = 88 .

Du løser så tre ligninger med tre ubekendte, så

88 - C + 77 - C = 66 , og dermed

-2C + 165 = 66

C = 99 / 2 = 49,5 . 

 


Skriv et svar til: Ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.