Matematik

Trigonometri ( problemopgave )

15. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Go'aften

Kan I hjælpe mig med denne opgave. Jeg ved ikke hvor/hvordan jeg skal starte. Opgaven hører under "problemer med den retvinklede trekant".

 

Vedhæftet fil: trigonometri betonrør.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og få overblik. Tegn en radius fra centrum ud til kordens ene skæringspunkt med den ydre cirkel.

Cirklens radius r er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er k/2 , og hvis anden katete er (r-h) . Pythagoras giver da ligningen til bestemmelse af r og dermed diameteren d = 2r .


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2011 af PeterValberg

Løs ligningen:

r2 = (r - 22)2 + 402

med hensyn til r (ydre radius på betonrøret)

derved kan du bestemme diameteren :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Kan 91,3 cm passe?

Altså 222 + 402 = 2084

r = √2084

r = 45,65 cm

Nu til Andersen11: d = 2*r

d = 2* 45,65

d = 91,3 cm


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt.

Man finder

(k/2)2 + (r-h)2 = r2 , hvoraf

d = 2r = h + (k/2)2/h = 22 + 402/22 = 22 + 800/11 = 22 + 72 + (8/11) = 94 8/11 cm


Svar #5
15. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Nå, øv...

Men tak for hjælpen begge to.


Skriv et svar til: Trigonometri ( problemopgave )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.