Matematik

Areal af paralellogram

19. oktober 2011 af mig-camilla (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der kan se hvad jeg har gjort fejl i dette?

Jeg skal bestemme t så arealet af det paralellogram vektor a og vektor b udspænder er 8.

Vektor a = (6,t^2) og vektor b = (2,4)

A=|a·b |=8 (Vektor a tværet * Vektor b skal give 8)

|-2t^2+24|=8
-2t^2+24=8
d=(-24)^2-4·(-2)·8=640
t=((-24)±√640)/(2·(-2))

 

Har regnet det ud i Derive til t = - 2·√2 ∨ t = 2·√2 ∨ t = -4 ∨ t = 4 Men det kan jeg ikke få min udregning til


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

|-2t^2+24|=8

-2t^2+24=8      eller     -(-2t^2+24)=8

-2t^2+24=8    ⇒   2t2 = 16 ⇒   t = ±2√2

-(-2t2+24)=8     ⇒2 t2-24=8   ⇒ 2 t2 = 32   ⇒   t2=16 ⇒   t= ±4


Svar #2
19. oktober 2011 af mig-camilla (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: Areal af paralellogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.