Kemi

Kemiske reaktioners hastigheder og kemisk ligevægt

19. oktober 2011 af Harmonies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg sidder med en opgave i kemi, som jeg har lidt svært ved at finde hoved og hale i. De omhandler kemiske reaktioners hastigheder og kemisk ligevægt:

Opgave 1:

Følgende reaktion forløber i gasfase: 2NOBr(g)?2NO(g)+Br_2 (g)

Reaktionshastigheden, udtrykt ved stigningen i koncentrationen af NO er:
v=?[NO]/?t=1,6·?10?^(-4)  M/(L·s)
-  Hvad er reaktionshastigheden udtrykt ved koncentrationsændringerne af NOBr og Br2?

Opgave 2:

CH_4 (g)+Br_2?CH_3 Br(g)+HBr(g)
CO(g)+2H_2 (g)?CH_3 OH(g)

Betragt det første reaktionsskema. Hvilken type reaktion er der tale om?

Opgave 3:

Stoffet CH3N2CH3 dekomponerer ved opvarmning:
CH_3 N_2 CH_3 (g)?CH_3 CH_3 (g)+N_2 (g)
Man har målte følgende CH3N2CH3 koncentrationer til de angivne tider, t:
t (s)                         0       10      20    30    40
[CH3N2CH3] (M) 8,20 5,72 3,99 2,78 1,94


a) Bestem middelreaktionshastigheden i de fem punkter og opstil på basis heraf et hastighedsudtryk for reaktionen.

b) Bestem værdien af hastighedskonstanten.

Håber i kan hjælpe. - Tak på forhånd (:

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. oktober 2011 af mathon

se


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. oktober 2011 af mathon

eller
                vmiddel = -(?[CH3N2CH3]) / ?t = -((1,94 M) - (8,20 M)) / (40 s) = 0,1565 mol L-1 s-1


Skriv et svar til: Kemiske reaktioners hastigheder og kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.