Fysik

Acceleration

21. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har to grafer med tilhørende foreskrifter, jeg skal udlede accelerationen af.

 

Den ene er strækning som funktion af tid: y = 0,0836x2 - 0,082x + 0,5762

Den anden er fart som funktion af tid: y = 0,225x - 0,035

 

Kan nogen hjælpe? :)

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2011 af mathon

du ved vel
 at
                          a = d2s/dt2

                          a = dv/dt


Svar #2
21. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Så dvs. accelerationen er det dobbelt af 0,0836 i (t,s) og svarer til hældningen 0,225 i (t,v) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2011 af mathon


                          a = d2s/dt2 = f ''(t)

                          a = dv/dt     = f '(t)


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.