Matematik

Opg. 3, Vikingeskibe

21. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har et problem med opgaven 3 i opgavesættet Vikingeskibe.

Jeg har vedhæftet et billede hvor der står et af mine problemer. Opgaver i opg 3 lyder sådan her;
 

En træstamme med en radius på 54cm blev kløvet i 32 lige store dele (32 kløvestykker).

3.1 Hvor mange gange blev der kløvet for at få 32 kløvestykker?
-Hvis du kløver en træstamme i 3 dele, kløver du 2 gange. Hvis du skal kløve 32 stykker, kløver man 16 gange.
5 eller 16 gange. Kommer an på hvordan man kløver
 

3.2 Tegn endefladen af et kløvestykke i målestoksforholdet 1:3.
- 54/3 = 18 cm

3.3 Indtegn på din tegning endefladen af en planke. der er 3cm tyk.

3.4 Angiv plankens størst mulige bredde.

 

Håber i kan hjælpe mig:P<3

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2011 af SuneChr

En kløvning foretages på langs af stammen, vinkelret på endefladen.

1. kløvning deler i 2/2

2. - 3. kløvning deler i 4/4

4. - 7. kløvning deler i 8/8

8. - 15. kløvning deler i 16/16

16. - 31. kløvning deler i 32/32

Din tegning af et lagkageudsnit er rigtig. Radius = 18 cm på tegningen og centervinklen 360o/32 = 111/4o .

 


Svar #2
21. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Tak;)

 

Ved du så hvordan man laver 3.3 og 3.4?;)


Svar #3
21. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

3.3 har jeg fundet ud af. Men 3.4 er jeg lidt i tvivl om:I Håber du kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

I forbindelse med kløvning af træ reulterer hver kløvning normalt i 2 stykker.
 

1. kløvning deler stammen i 2 halvdele
 

2. og 3. kløvning deler hver af disse 2 halvdele i 2 stykker, så nu har vi 4 stykker
 

4., 5., 6. og 7. kløvning deler hvert af disse 4 stykker i 2, så nu er der 8 stykker
 

Ved den (n-1)'te kløvning fås på denne måde det n'te stykke.
 

Så for at få 32 stykker, skal der (normalt) kløves 31 gange. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Plankens størst mulige bredde må være 1/32 af træstammens omkreds.


Svar #6
21. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Nu har jeg lige brug for lidt hjælp igen;)

altså udregningen på træets omkreds lyder sådan her;
54*2*3,14 = 339,12cm

-hvordan regner jeg videre derfra? (vær sød at skriv udregningen så jeg forstår det) ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er ikke spurgt om stammens omkreds i # 0, så vidt jeg kan se - ?

Men hvis der var, er din udregning korrekt


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den størst mulige plankebredde må vel være 1/32 af stammens omkreds, se #5 (spm 3.4).


Svar #9
22. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Jeg ved godt at jeg er lidt smådum.. men er udregningen sådan her;

Omkreds af træstammen : 54*2*3,14 = 339,12cm
Omkreds af kløvestykke : 18*2*3,14 = 113,04cm
 

Skal jeg så minusse de to, og så forstår jeg ikke om man skal dividere med 32 og hvad man skal dividere med 32;)

 

Håber du kan hjælpe mig:D -Tak for din hjælp!:P


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

339,12 cm er rigtigt

- Men hvad er spørgsmålet til dit andet facit?


Svar #11
22. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

er svaret bare 339,12cm?;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Det kan jeg jo ikke sige noget om, før du har svaret på NIT spørgsmål -


Svar #13
22. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Hvilket spm? -undskyld jeg spørger dumt;)

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skriver;

Omkreds af kløvestykke : 18*2*3,14 = 113,04cm
 

- er det da spurgt om det?


Svar #15
23. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Nej, det er der ikke spurgt om;)


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

I svar # 8 står der:

Den størst mulige plankebredde må vel være 1/32 af stammens omkreds

- og nu har du regnet omkredsen ud til at være 339,12 cm

Altså må den størst mulige plankebredde være 339,12 / 32  (regn ud)  cm


Svar #17
29. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Tak:D


Skriv et svar til: Opg. 3, Vikingeskibe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.