Fysik

Rapport om mekanisk energi

21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg er ved at skrive en rapport om mekanisk energi. Vi har lavet forsøget: energien i et frit fald, og jeg har lavet en koordinatsystem, hvor farten er som funktion af tiden. Jeg får hældninskoefficienten til ca. 10, men hvad er dette tal? Jeg forstår det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af mathon


                ...dette tal er talværdien af tyngdeaccelerationen...

                   v = g·t + vo

                   a = dv/dt

 


Svar #2
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

tusind tak, det havde jeg ikke lige tænkt på. Tusin, tusind tak;)

Men hvad betyder a, dv og dt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Det burde gerne give tyngdeaccelerationen, g = 9,82 m/s2, fordi v(t) = g·t, hvor tyngdeacceleratonen g er hældningen.

Hovsa... mathon var vist først...

 


Svar #4
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Men tak alligevel;)


Svar #5
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Men hvor står denne formel egentlig henne? Under hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Konstant acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)


Svar #8
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Men hvordan forklarer jeg at det er hældningskoefficienten? For jeg har jo ikke divideret nogen tal?


Svar #9
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

#7
 

kan du hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Du har en ret linje, når du tegner farten ind som funktion af tiden i et koordinatsystem. Her repræsenterer tyngdeaccelerationen g hældningen a:

v(t) = g · t + v0         og          y = a · x + b


Skriv et svar til: Rapport om mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.