Fysik

Hvordan forklarer jeg tyndeaccelerationen?

21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har lavet et graf hvor farten er funktion af tiden, og jeg får hældningskoefficieten til 9,7. Det er tyngdeaccelerqtionen, men hvordan forklarer jeg det, når a = v:t?

Jeg dividere jo ikke nogen tal på noget tidspunkt, men jeg ved virkelig ikek hvordan jeg forklarer det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Når du vil have hjælp til en opgave er det en god ide at beskrive hele opgaven. Så er det nemmere at hjælpe.

Jeg antager at du har målt hastigheden af noget der er i frit fald. Derved er hastigheden som funktion af tiden givet ved

v(t) = a*t

Det vil sige at du skal gange ignnem med t på begge sider i din egen ligning.

Her ses at hastigheden stiger lineært med tiden, og du derfor kan aflæse accelerationen (her tyngdeaccelerationen) som hældningen på din graf, som gerne skulle vise en ret linie


Svar #2
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Tusind tak;)

men hvorfor skal der være parrantes om t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Det betyder bare at v er en funktion af tiden t.

v(t) = a*t og v = a*t

betyder det samme. Det er ligesom når man f.eks. skriver at et andengradspolynomie er er givet ved

f(x) = ax^2 + bx + c

f er en funktion af x


Svar #4
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Hvad mener du med at gange igennem med t i min egen ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Det betyder at du skal gange med t på begge sider for at isolere v

a = v:t

a*t = v:t*t

a*t = v


Svar #6
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Okay, men jeg forstår staid ikke, hvordan jeg forklarer at hældningskoefficienten er tyngdeaccelerationen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

HVIS du har lavet en øvelse hvor noget falder frit (du har endnu ikke forklaret hvilket eksperiment du har lavet eller hvilke oplysninger du har)

Så er a=g, dvs accelerationen i din bevægelse er tyngdeaccelerationen


Svar #8
21. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

når ja, uupps. Det er en øvelse med frit fald med en timerstrimmel. Jeg brugte timerstrimmelen til at finde farten og tiden. Jeg skulle lave et koordinatsystem, hvor x var tiden og y var farten. Jeg fik hældningskoefficienten 9,7 <- hvad er det?

Nogle sagde at det var tyngdeaccelerationen, og det passer jo fint, men det er bar hvordan jeg forklare at tallet er tyngdeaccelerationen. Det er jo ikke bare at a=g. Min lærer kan jo ikke se, hvordan jeg er kommet frem til, at tallet er tyngdeaccelerationen.


Skriv et svar til: Hvordan forklarer jeg tyndeaccelerationen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.