Matematik
Differentiation af et udtryk
Hej
Jeg har et udtryk givet ved: σ = (3 V L)/(4 t b2) · (10 y/b - 6)
Herefter står der i bogen: Erstattes L med x, findes: dσ/dx = (3 V)/(4 t b) · (10 y/b - 6)
Det ser ud til, at L erstattes med x, hvor der til sidst differentieres mht. x. Hvordan kan det lade sig gøre, at b-værdien mister en eksponent og x forsvinder?
Tak på forhånd.
Svar #1
21. oktober 2011 af peter lind
x forsvinder fordi udtrykket er af formen a*x differentiere du det får du a, så x forsvinder.
Det må være en trykfejl at eksponenten forsvinder.
Svar #2
21. oktober 2011 af turk89 (Slettet)
#1
Ja, havde en idé om x-værdien, men er du sikker på, at det skal hedde b2 og ikke b?
Svar #3
21. oktober 2011 af peter lind
Det kan jeg ikke vide, da jeg ikke kender resten. enten skal der stå b begge steder eller også skal der stå b2 begge steder.
Svar #6
21. oktober 2011 af turk89 (Slettet)
#5
Det passer ikke helt til sidst, fordi der undersøges: κ = 0∫y1 (dσ/dx) dy, hvor dσ/dx = (3 V)/(4 t b) · (10 y/b - 6).
I følge facit giver det ovenstående: κ = (3 V)/(4 t b) · (5 y12/b - 6 y1). Dette resultat kan man komme frem til med værdien b i udtrykket dσ/dx og ikke b2 som vi har snakket om.
Svar #7
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Hvorfor tager bogen det skridt med at erstatte L med x? Kurset er vel avanceret nok til, at man finde ud af at differentiere med hensyn til L uden at skulle kalde det x?
Svar #8
21. oktober 2011 af turk89 (Slettet)
#7
Det står der ikke en forklaring om. L står for længden af en bjælke. Jeg kunne ikke finde "forskydningsspænding"-symbolet herinde, hvorfor et tilfældigt symbol er valgt, her κ. Jeg går ud fra, at man er interesseret i at finde forskydningsspænding pr. længdeenhed istedet for den samlede spænding med værdien L.
Svar #9
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#8
Hvis det var tilfældet, at x = L/b , passer det hele sådan set bedre. Men det er nok ikke muligt at svare mere konkret på dit spørgsmål uden at kende mere til, hvad det hele drejer sig om.
Svar #10
21. oktober 2011 af turk89 (Slettet)
#9
Ja, det tænkte jeg også på.
Jeg har nu vedhæftet figuren. Så kan du lige se, om det nu er rigtigt.
På figuren ses et vinkelprofil. Profilet er ligesidet med bredderne b og vægtykkelsen t, og er desuden indspændt i den ene ende og belastet med en enkeltkraft V som vist.
Svar #12
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#11
Det har jeg ikke mulighed for at afgøre. Jeg ved ikke, hvordan de forskellige størrelser er defineret.
Skriv et svar til: Differentiation af et udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
