Fysik

Fysik opgave til dæmonen

22. oktober 2011 af LStudie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Jeg har været i tivoli, og da vi kom hjem fik vi nogle efterbehandlingsopgaver. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af dem, håber der er nogen der kan hjælpe!

Opgave 1:

Når vognen skal gennem et loop med radius r, skal den have fart på. Det får den, når den kører ned af bakke lige inden loopet. Fra hvilken højde ?h over overkanten af loopet skal vognen starte, så passagerene føler sig vægtløse i toppen af loopet?
1)  (delta)h=0 dvs. samme højde som loopet.
2)  (delta)h=½r, dvs. 25 % højere end loopet.
3)  (delta)h=r, dvs. 50 % højere end loopet.

Vink: Kinetisk energi i toppen af loopet = forskellen i potentiel energi mellem bakkens top og loppets top:
½ * m * v(top) 2 =  m * g * (delta)h. I toppen af loopet af centripetalkraften = tyngdekraften:
m * ( v(top) 2 / r ) = m * g

Ps. Jeg forstår heller ikke rigtigt det der vink!!


Skriv et svar til: Fysik opgave til dæmonen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.