Matematik

Areal af en trekant med to ubekendte...

23. oktober 2011 af FHF1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej (dette er hjælp til min datter)

Sidder her med en opgave, hvor vi skal beregne arealet af en trekant hvor vi ved at den ene side er 6 meter og hældningsgraden er 45 grader - det skal lige siges at det er en retvinklet trekant.. Hvordan finder vi nemmest de to andre sider? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af exutu (Slettet)

<span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language: DA;mso-bidi-language:AR-SA">


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2011 af exutu (Slettet)

(hvor der står modstående/hosliggende er der tale om kateterne)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Du kan også bruge:

A^2 + B^2 = C^2

A=B

altså:

2*A^2 = C^2 | C=6


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2011 af PeterValberg

Trigonometri, som #1 henviser til, er ikke pensum i 8. klasse, derfor skulle jeg mene at der er en nemmere vej til løsningen, - jeg vil antage, at den kendte side IKKE er den længste side i trekanten (hypotenusen), men der i mod er den ene af  kateterne :-)

Da den kendte vinkel (udover den rette) er oplyst til 45o, så må den sidste vinkel også være 45o
da vinkelsummen i en trekant altid er 180o dermed vides også at de to kateter er lige lange...
så trekantens areal kan bestemmes som:

T = ½·6·6 = 18 m2

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
23. oktober 2011 af FHF1 (Slettet)

Har det nogen betydning hvis trekanten er ligebenet? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2011 af PeterValberg

Hvis én af vinklerne i trekanten er 90o, så er den retvinklet
I dette tilfælde, hvor den ene af de andre vinkler er opgivet til 45o betyder det at den anden ikke-oplyste vinkel også er 45o dermed vil kateterne (de sider i den retvinklede trekant, der er vinkelrette på hinanden) være lige lange.
Dermed kan man også sige om trekanten, at den er ligebenet (to sider, der er lige lange)

Er en trekant derimod ligesidet, - alle sider har samme længde, - kan den ikke være retvinklet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Nu mangler jeg lige at få oplyst om det er den længste side der er 6 m.

Hvis det er det, er højden 3 m og arealet 6*3*½ m2

Er det de korte sider der er 6 m er arealet 6*6*½ m2


Svar #8
26. oktober 2011 af FHF1 (Slettet)

Her kommer de manglende oplysninger... Når jeg sidder og læser opgaven ser det ud til at de 6 er den længste side i denne trekant. Samtidig har den oplysning at den ene vinkel er 45 grader og desuden skal højden også findes... 


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Læs #7 igen der har du svaret i den mellemste linie


Skriv et svar til: Areal af en trekant med to ubekendte...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.