Matematik

F'(x) = 0 og f'(0)

23. oktober 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er f ' (x) = og f ' (0) det samme?

Det er jeg lidt i tvivl om, altså hvis man nu skal sætte et eller andet ligemed 0 

Er det så bare ok at skrive f '(0) = bla bla

eller skal man skrive f '(x) = 0 = bla bla


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

Det er ikke det samme.

f '(0) = bla   , du kender dens funktion og x-værdien (0). Dermed giver det bla.

f '(x) = 0 = blabla   , du kender ikke værdien af x, og dens funktion er enten bekendt el. ubekendt. Men du fik oplyst, at det giver 0 el. blabla.


Svar #2
23. oktober 2011 af Alfredjns (Slettet)

#1


Hvis jeg nu fx. tager det her eksempel:

f(x) = 1/3x- 2x2 - 5x

f'(x) = x2 - 4x - 5

Skal jeg så nu skrive

f'(x) = 0 = x2 - 4x - 5 = 0

eller f'(0) = x2 - 4x - 5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

#2

f '(x) = 0    ⇔    x2 - 4x - 5 = 0            <-- du kender ikke x-værdien, dermed løser du den.

f '(0) = 02 - 4·0 - 5 = -5       <-- du kender både x-værdien og dens funktion, dermed giver den -5.


Svar #4
23. oktober 2011 af Alfredjns (Slettet)

#3


Lige et spørgsmål til, hvis det er i orden

Min opgave hedder noget i retning med at man skal finde monotoniforholdende for f, betyder det så stadigvæk at man skal bruge "f'(x) = 0" når man skal sætte opgaven ligemed nul for at finde de brugbare x-værdier?

og mange TAK 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

#4

Yeps. Differentialkvotienten af ens funktion skal altid være lig med 0 for at finde monotoniforholdene.


Svar #6
23. oktober 2011 af Alfredjns (Slettet)

Super mange tak!


Skriv et svar til: F'(x) = 0 og f'(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.