Matematik

4 små opgaver B-niveau STX

23. oktober 2011 af chsp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har behov for hjælp til 4 små opgaver. Jeg har selv bøvlet med dem i en times tid-1½ og kan simpelthel ikke finde ud af det. Der må benyttes lommeregner til alle opgaverne, jeg ligger selv inde med en TI-Nspire™ CAS.

Opg. 3. Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f(2)=1 og f(-2)=81. Angiv en forskrift for f.
Da det er en eksponentiel funktion vil jeg bruge følgende formel til at finde a.

a=x2-x1√y2/y1
a= -2+2√81/1
Dette giver intet resultat. Hvori ligger fejlen, og hvordan løser jeg opgaven?

 

Opg 5. Et observationssæt har den mindste observation 4, den største er 12, mens de 3 kvartiler er 5,7 og 9. Tegn det tilsvarende box-diagram.
Hvad er et box-diagram? Jeg har søgt i mine bøger, noter samt via google, men jeg kan ikke finde en guide til løsningen af opgaven. Håber i kan hjælpe.

 

Opg 7. Sammenhængen mellem efterspørgslen q stk. af en vare og varens pris pkr. kan beskrives som
q(p)=600
·e-0,125p . (...) Bestem halvveringskonstanten, og forklar i ord, hvad den betyder mht. efterspørgsel og pris.
T1/2 = ln(0,5) / k
T1/2 = ln(0,5) / -0,125 = 5,55
Men hvad betyder de 5,55 helt præcist? Hvordan forklarer jeg i ord, betydningen i forhold til efterspørgslen og prisen?

 

Opg 9. I en elektrist kreds er spændingen, u(t) volt, mellem to punkter til tidspunktet t, givet ved
u(t)=200(1- e-0,03t ). Bestem strømstyrken i(t) milliampère, når det oplyses, at i(t)=4u'(t).

Skal jeg så først finde 4u'(t), og så sætte det op mod i(t) -> to ligninger med to ubekendte?
Hvis ja, hvordan finder jeg 4u'(t)?
Hvis ikke, hvordan regner jeg det så ud?

 

På forhånd tak,
Christina
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3

Din fejl er, at x2 - x1 = -2 -2 = -4, og ikke 0, som du påstår.

Opg 5. Se forklaring her http://en.wikipedia.org/wiki/Box_plot

Opg 7. Forøger man prisen med halveringskonstanten, halverer man efterspørgslen.

Opg 9. Man skal beregne 4·u'(t). Denne funktion er ifølge opgaven lig med strømstyrken i(t) . Man finder u'(t) ved at differentiere forskriften for u(t) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af KamillapigenXD (Slettet)

boks-diagram / boks plot

 

Vedhæftet fil:boks-plot.docx

Skriv et svar til: 4 små opgaver B-niveau STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.