Matematik

økonomi spørgsmål med lignigner

23. oktober 2011 af sashii - Niveau: Universitet/Videregående

Skal have rettet denne opgave.. 

 

Jeg har to ligninger for henholdsvis "demand" og "supply". P er i $ og "quantity" i millioner af units.

Q(D)=4-0,002(P)

Q(S)=0,5+0,005(P)

 

Jeg skal finde euqilibrium price and quantity:

Sætter dem mod hinanden:

Q(D)=Q(S)

4-0,002P=0,5+0,005P <=> P=500 

For at finde equilibrium quantity sætter jeg P ind i en af ligniner:

Q(D)=4-(0,002*500)=3

 

Find de nye "eqiulibrium values" der følger et skift i supply-forholdet, når supply stiger med 700.000 units i alle priser.

Der vil være en ny demand: Q+700 --> Q(S)=(0,5+0,005P)+700.000 = 700.000,5+0,005P

For at finde equilbrium prim sætter jeg den nye supply-kurv ligmed den gamle demand ligning:

700.000,5+0,005P=4-0,002P <=> P = $99.999.500

Den nye equilibrium quantity: Q(S)=700.000,5+(0,005*99.999.500)=1.199.998.

SÅ når supply stiger med 700.000 i alle priser vil eqilibrium prisen være $99.999.500 og 1.199.998 units.

Find "price point" elasticity af demand, når p=$500

Skal jeg så ikke bare sige: Q(D)=4-0,002*500


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af Walras

Din notation emmer af uskik.

1)

D: QD(P)=4-0,002P

S: QS(P)=0,5+0,005P

så for at finde prisen, har du ret i, at

QD(P)=QS(P) <=> 4-0,002P=0,5+0,005P <=> 0.007P=3,5 <=> P=500 $

som indsat i eksempelvis efterspørgselskurven giver

QD(500)=4-0,002*500=3 mio. enheder

 

2)

Da udbudskurven forskydes med 700.000 enheder (husk at mængden er målt i mio. enheder) til en given pris fås

S: QS(P)=0,5+0,7+0,005P=1,2+0,005P

Og så regner du lige resten om, så det står mål med den korrekte udbudskurve.

Igen må jeg påpege, at du skal lære at udtrykke dig økonomisk på almindelig dansk og ikke en blanding af dansk, engelsk og et sprog, der ikke eksisterer.


Svar #2
24. oktober 2011 af sashii

HAHA mange tak for svar! Blander dem sammen, vi bruger ikke de danske termer.

Hvorfor bliver 700.000 til 0,7 - ved godt det er i millioner.. Men?

Q(S)=(0,5+0,005P)+0,7 = 1,2+0,005P

1,2+0,005P=4-0,002P

P=0,4 hvilket vel svarer til $40.000?

The new equilibrium quantity:

Q(S)=1,2+0,005P <=>

Q(S)=1,2+(0,005*0,4)=1,202

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Walras

Hvis 

1.000.000=1 mio.

da må naturligvis gælde, at

700.000=0,7 mio.

Du har regnet forkert, idet

1,2+0,005P=4-0,002P <=> 0,007P=2,8 <=> P=2,8/0,007 <=> P=400 $,

hvorfor du naturligvis også får en anden mængde.

Du må lige sætte dig ind i opgaven. Et resultat på P=0,4 $ giver jo ingen mening, det burde du udelukke med det samme, du så det.


Svar #4
24. oktober 2011 af sashii

Ah okay, på den måde.. forstår jeg meget bedre.

Så har jeg fundet P=$400

Q(S) = 1,2 + 0,005P <=>

Q(S) = 1,2 + (0,005 * 400) <=>

Q(S) = 3,2 = 3,2 units

Så når jeg skal finde "price point elasticity of demand" når P=$500 

Så skal jeg vel bare sætte P ind i den originale ligning af Q(D): 

Q(D) = 4 - 0,002(P) <=>
Q(D) = 4 - 0,002*500 = 4-1 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Walras

Q(400)=1,2+0,005*400=3,2 mio. enheder (million units, if English phrases pleases you more.)

Husk enheden! Det er ikke særlig oplysende at skrive 3,2 enheder, når der er tale om 3,2 mio enheder. 

Hvordan kan du tro, at du skal indsætte P=500 i efterspørgselskurven, når du bliver bedt om at finde elasticiteten? Hvis du blot indsætter i efterspørgselskurven, får du blot mængden.

Du skal udnytte, at priselasticiteten kan udregnes med formelen

ε(P)=P/Q*dQ/dP.

For efterspørgselskurven Q(P)=4-0,002P, er dQ/dP=-0,002, så

ε(P)=P/(4-0,002P)*(-0,002)=-0,002P/(4-0,002P)=P/(P-2000).

Hvis du nu indsætter P=500, finder du

ε(500)=500/(500-2000)=500/(-1500)=-1/3,

der fortæller, at efterspørgslen falder med 1/3 procent, når prisen øges med 1 procent i P=500.


Svar #6
24. oktober 2011 af sashii

tak for hjælpen - og beklager min forvirring.


Skriv et svar til: økonomi spørgsmål med lignigner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.