Matematik

Matematik % p.a. Nogen der vil hjælpe?

24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har haft problem med denne her opgave ,som drille mig lidt?

Hvordan får man til at regne det ud på?

Feks 2,2 % rentefoden og bankekontoen er 1600 kr?

5600 kr     7300 kr    1 Mio kr

Den er svær men jeg håber folk kan hjælpe akut!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Prøv at formulere opgaven, som den står, så vi har en chance for at forstå, hvad du skal have hjælp med.


Svar #2
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Der står sådan her i min bog:

Beregn den årlige rente,n¨r rentefoden er 2,2% og bankekontoen er på 1600 kr

Og så de 3 andre ,som jeg skrev øverst


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af PeterValberg

Jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvad dit spørgsmål egentligt er,
men hvis du kender  rentefoden (2,2%) og startværdien (1600 kr) så kan du opstille
den eksponentielle forskrift (efter modellen f(x) = b·ax hvor b er startværdien og a er fremskrivningsfaktoren)

f(x) = 1600·1,022x

idet at fremskrivningsfaktoren er: 1+ rentefoden/100% = 1+ 2,2%/100% = 1+ 0,022 = 1,022

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

''Mente renten''når rentefoden.......


Svar #5
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Skal man så skrive 1600·1,022x og regn det ud på lommeregnern


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den årlige rente af 1600kr til 2,2% pa er så 2,2% af 1600 kr. , dvs 1600·0,022 .

Du kan sikkert selv finde ud af at skifte tallene ud.


Svar #7
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Tak Anders!

Hvad med så den her. Hvis man får 8500 kr som skal sættes ind på konto der giver 2,4 p.a i rente

20 dage ?

Gør man det samme, som den anden ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man får 2,4 % i rente, hvis pengene står til forrentning i et helt år. Man skal så gange den årlige rente med den brøkdel, som de 20 dage udgør af et renteår.


Svar #9
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Altså 20·0,024 ?
Er det sandt eller falsk det jeg skriver


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er et udtryk, ikke et udsagn som kan tillægges en sandhedsværdi. Hvad prøver du at udtrykke med det tal?

Genlæs forklaringen i #8.


Svar #11
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Du skriver man skal gange den årlig rente med den brøkdel?

Hvad vil det siges ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal læse sætningen i #8 færdig. Man skal gange den årlige rente med den brøkdel, som 20 dage udgør af et renteår. Et renteår udgør 360 dage, så på 20 dage får man brøkdelen 20/360 af den årlige rente.


Skriv et svar til: Matematik % p.a. Nogen der vil hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.