Matematik

Hjælp! Hvordan løser jeg cosinus-ligning?

25. oktober 2011 af duckling92 (Slettet)

Hej!

 

Jeg sidder med et regnestykke, som jeg ikke kan finde ud af. Det er af typen: konstant/cos(x) = konstant/cos(x). Hvis jeg forsøger at solve den i fx TI Interactive, får jeg et underligt udtryk: http://imageshack.us/photo/my-images/14/billede7e.png/

I tilfælde af, at man ikke kan se billedet, er udtrykket nogenlunde følgende: x = (180*(@n1*pi+konstant))/pi. Hvordan skal dette forstås?

Er der en nemmere måde, at løse en sådan cosinusligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af PeterValberg

@n1 er TI-interactive's udtryk for en konstant, er det ikke?

og den bliver ganget med pi, - så det må vel skyldes at cos gentager sig
prøv eventuelt at sætte betingelsen 0≤x≤2π og ser om det hjælper på resultatet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. oktober 2011 af duckling92 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af PeterValberg

Jeg bruger ikke TI-interactive, så jeg er ikke sikker på, hvordan du indtaster det, sorry

du nævner nogle konstanter, - hvad er deres værdi ?
eller rettere, hvordan er opgavens eksakte formulering?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. oktober 2011 af duckling92 (Slettet)

Der er ikke nogen opgaveformulering - det er en beregning i forhold til en fysikrapport. Konstanterne har ikke nogle eksakte værdier, det er måden hvorpå man løser sådan en ligning, jeg er interesseret i :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2011 af PeterValberg

Okay, - jeg tror at du er nødt til at få fat i en TI-interactive troldmand :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
25. oktober 2011 af duckling92 (Slettet)

Hehe, det har du nok ret i! Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2011 af mathon

 

        x = (180*(@n1*pi+k))/pi = (k/π) + p·π         p∈Z

        @n1  betyder et "helt tal"


Skriv et svar til: Hjælp! Hvordan løser jeg cosinus-ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.