Kemi
mængdeberegninger, stofformel
04. juni 2005 af
gym-elev (Slettet)
-følgende opgave (det er b jeg ikke kan finde ud af):
ved analyse af en kemisk forbindelse af kobber og oxygen finder man, at 4,48g af stoffet indeholder 3,98g kobber og 0,50g oxygen.
a) beregn stofmængderne af Cu og O
b) hvad er den kemiske formel for det analyserede stof?
--------
a) løsningen får jeg til:
nCu: (3,98g) / (63,55g/mol)= 0,06263
nO: (0,50g) / (16,00g/mol)= 0,03125
b)??????
Jeg kender stofmængden af de to stoffer, men de kan da ikke bare sammenlignes for mol-enheden ændres sig da alt efter hvilket stof man benytter?
ved analyse af en kemisk forbindelse af kobber og oxygen finder man, at 4,48g af stoffet indeholder 3,98g kobber og 0,50g oxygen.
a) beregn stofmængderne af Cu og O
b) hvad er den kemiske formel for det analyserede stof?
--------
a) løsningen får jeg til:
nCu: (3,98g) / (63,55g/mol)= 0,06263
nO: (0,50g) / (16,00g/mol)= 0,03125
b)??????
Jeg kender stofmængden af de to stoffer, men de kan da ikke bare sammenlignes for mol-enheden ændres sig da alt efter hvilket stof man benytter?
Svar #1
04. juni 2005 af frodo (Slettet)
ja, men nu er det jo et specifikt stof man ser på. Det er nøjagtig det samme du gør, når du finder den empiriske formel på baggrund af en elementaranalyse af et organisk stof
Svar #3
04. juni 2005 af gym-elev (Slettet)
kan man bare sige at der er dobbelt så meget kobber som oxygen?
Er formlen så derfor Cu2O
Er formlen så derfor Cu2O
Skriv et svar til: mængdeberegninger, stofformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
