Matematik

Vandret tangent for x ln(x)

25. oktober 2011 af wonk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey... Jeg har fået en opgave som jeg ikke kan finde ud af!

Jeg har funktionen f(x)= x ln(x).

Opgaven lyder så: grafen for f har en vandret tangent, find ligningen for denne tangent. En vandret tangent = differentialkvotient lig nul.

Nemt nok, jeg differentierer funktionen: f'(x)=1/x og finder x værdien for 0=1/x - men nej! det kan man jo ikke! Laver man grafen ser man dog tydeligt at funktionen har et minimum og derfor en vandret tangent.

What to do??


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af heyy12 (Slettet)

Du differentierer forkert

f'(x) = x ·1/x + 1·ln(x) = ln(x) +1


Svar #2
25. oktober 2011 af wonk (Slettet)

I got it. Tak!


Skriv et svar til: Vandret tangent for x ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.