Matematik

Ligning - 0x???

25. oktober 2011 af spiseligt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

 

Jeg har en ligning, som jeg ikke rigtig kan få til at gå op. Den lyder sådan her:

3(x-1) = -3(2-x)

Har regnet den ud således:

3x-3 = -6+3x

3x-3x-3 = -6

0x = -6+3

0x = -3

 

Da jeg havde løst den, tænkte jeg: kan man have 0x i en ligning? Og hvis ja, hvad betyder det så - hvad siger det egentlig om ligningen? Og hvordan skriver jeg løsningen på den rigtige måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af DitSvar (Slettet)

x = -3


Svar #2
25. oktober 2011 af spiseligt (Slettet)

#1 - men hvis x er -3, går ligningen ikke op


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

3x - 3 = 3x - 6 , eller

x - 1 = x - 2 , eller

x = x-1

Da intet tal x opfylder, at x = x-1, er der ingen løsninger til ligningen.

 


Skriv et svar til: Ligning - 0x???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.