Matematik

Ligning

26. oktober 2011 af helphelphelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med en udregning og løsning på dette:

(4x+3)2-(x+7)2 = (8x-7)2-(7x-3)2

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Brug kvadratsætningen: (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2011 af SuneChr

Benyt     (a·x + b)2  =  a2·x2 + b2 + 2·a·b·x

og           (a·x - b) =  a2·x2 + b- 2·a·b·x

Saml  x ,  x og konstantled på venstre side og lad højresiden være 0

og løs da denne 2.grads ligning.


Svar #3
26. oktober 2011 af helphelphelp (Slettet)

Tak skal i ha'


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

(4x+3)2-(x+7)2 = (8x-7)2-(7x-3)2

benyt at a2-b2 = (a+b)(a-b)

(4x+3+x+7)(4x+3-x-7)=(8x-7+7x-3)(8x-7-7x+3)=

(5x+10)(3x-4)=(15x-10)(x-4)

(x+2)(3x-4)=(3x-2)(x-4)

3x2-4x+6x-8=3x2-12x-2x+8

2x-8=-14x+8

16x=16

x=1


Svar #5
27. oktober 2011 af helphelphelp (Slettet)

Mange tak Mette48! Du kunne vel ikke også hjælpe mig lidt mere uddybende med denne, som er det sidste jeg mangler for at fuldende en matematik aflevering?:) 

(8x-9x)(3x-4)-(5x-6)2 = (4+x)(3-x)-9

 

 


Svar #6
27. oktober 2011 af helphelphelp (Slettet)

Please anyone??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Du har vist skrevet forkert

 

Gang parenteserne ud ved at gange alle led i første parentes med alle led i anden parentes, gem resultaterne i parentes (husk regnetegnet inden parentesen.

Hæv parenteserne og træk sammen.

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.