Matematik

Løsning af ligning

26. oktober 2011 af pernilledae (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg har brug for noget hjælp til at løse denne ligning:

4/(10x-10)+4/5=(8x-4)/(10x-10)

Jeg er selv kommet frem til, at alle tal kan være løsningen, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at få opstillet udregningen, så dette fremgår. Hver gang jeg prøver en ny metode, får jeg et nyt resultat.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2011 af NejTilSvampe

Du kan forkorte med 4 i hvert led.

1/(10x-10) + 1/5 = (2x-1)/(10x-10)

gang så med (10x-10)                         (for x≠1) <--husk dette

1 + 2x-2 = 2x - 1

2x-2 = 2x - 2 

hvilket er sandt for alle x UNDTAGET x=1.


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.