Matematik

Løse ligning

27. oktober 2011 af pura (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal løse følgende ligning:

(k - x2)(1/2) = (I - p*x)/b

Jeg har prøvet på forskellige måder - opløfte i anden og fortsætte derfra, gange med b på begge sider og fortsætte derfra, gange med (I - p*x) og fortsætte derfra, men jeg bliver ved med at lave "selvmål". Jeg er på Herrens mark. Er der nogen, der kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Brug et CAS værktøj


Svar #2
27. oktober 2011 af pura (Slettet)

Been there done that. Hjælpemidler er ikke tilladt, desværre, så det skal være i hånden :)


Svar #3
28. oktober 2011 af pura (Slettet)

Er der nogen, der kan komme med et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

(k - x2)(1/2) = (I - p*x)/b

k-x2= (l2-2px+x2)/b2

kb2-b2x2=1-2px+x2

0=(b2+1)x2-2px+(1-kb2)

d= (-2p)2 - 4*(b2+1)(1-kb2)


Svar #5
29. oktober 2011 af pura (Slettet)

Tusind tak! (glemte at skrive, at den skulle løses mht. x, my bad, godt opfanget :))


Skriv et svar til: Løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.