Matematik

3x^2+x^2=(3+x)^2 isolering af x

27. oktober 2011 af Fabeldyret (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, jeg sidder og skal løse denne ligning, og pludselig er jeg helt blank med hensyn til hvordan i alverden jeg skal isolere x.

Ligningen:

3x^2+x^2=(3+x)^2


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Udregn parentesen

træk 4x2 fra på begge siden

nu har du en andengradsligning, som kan løses med standardløsningsformelen


Svar #2
27. oktober 2011 af Fabeldyret (Slettet)

Super, tusind tak :D

Gud ja nu kan jeg da se det hele. Tak, du fik lige sat brikkerne rigtigt i mit hovede :D


Skriv et svar til: 3x^2+x^2=(3+x)^2 isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.